D. Bengtsson
Sjöberg - Kaage (C) - F. Larsson
Sjösvärd

Bänken: Eriksson, Osberg, Granäng, Böhm, C. Olsson

Årets första tävlingsderby spelades på Kodes konstgräsmatta. Ett vackert vårväder lockade en del publik.

RUF rivstartade matchen och satte högsta fart direkt. Precis som i föregående match mot Bergsjö IF tryckte man ned sina motståndare ordentligt och fick också tidig utdelning.

I den femte matchminuten slog Daniel ”LB” Bengtsson den första av flera välslagna hörnor denna match. Filip Larsson var starkast i luften och nickade in 0-1!

Bara några minuter senare kunde Isak Karlsson springa förbi sin bevakning. Osjälviskt och snyggt serverade han sedan Alfons Svensson ett kanonläge och bollen gick in i mål till 0-2. Fram till dess hade Kode knappt lämnat egen planhalva.

Romelanda fortsatte med ett klart övertag spelmässigt. Kode kunde endast komma fram i planen vid några enstaka tillfällen och det kändes aldrig farligt.

Efter 20 minuter fick RUF ännu en gång utdelning efter en hörna. Denna gång var det en utåtskruvad boll som resolut nickades in av Daniel Larsson. 0-3!

Resterande del av halvleken kunde RUF ganska enkelt bevaka sin ledning. Man skapade då och då ett par chanser, även om spelet jämnade ut sig lite mot slutet av halvleken, samtidigt som Kode kändes ofarliga.

Den första halvleken genomfördes på ett mycket bra sätt av Romelanda. Utmaningen inför den andra var att försöka hålla uppe spelet och inte bjuda in sin motståndare i matchen.

Den första delen av den andra halvleken var en ganska lugn resa på många sätt. Spelet var jämnare än i den första halvleken, men Kode lyckades sällan på allvar hota ett samlat RUF-försvar.

Med ungefär 20 minuter kvar av ordinarie tid fick dock hemmalaget lite kontakt igen. Till slut kunde man spräcka målnollan efter en situation där man skapade flera hörnor på kort tid. Den sista slogs in nära mål mot den bortre stolpen och i skogen av spelare framför mål visade sig hemmalaget starkast när man nickade in 1-3.

Detta mål gav Kode den energi som krävdes för att påbörja en slutforcering. Romelanda trycktes ned ordentligt långa stunder. Hemmalaget kom till ett flertal avslut, men de flesta av dessa missade, dessbättre för Romelandas del, målet. Man skapade också ett par fasta situationer som kunde ha resulterat.

Tiden tickade Romelandas väg och det såg mer och mer ut som att man skulle klara av att stå emot anstormningen. Med bara någon minut kvar att spela fick hemmalaget dock en frispark strax utanför Romelandas straffområde, till vänster i planen. Kodespelaren fick på en kanonträff och sköt bollen över muren och upp i nättaket till 2-3!

Kode fick således lite kontakt inför matchslutet och det blev lite klassisk derbypanik i slutminuterna. RUF kunde dock ganska effektivt döda den tid som återstod, så riktigt nära var Kode aldrig att kvittera. Lättade Romelandaspelare kunde därför jubla när domaren blåste för full tid!

Sammanfattningsvis en riktigt härlig derbyseger mot ett Kode som annars fått en bra start på serien! RUF stod för en fantastiskt bra första halvlek och det räckte denna dag för att vinna trots ett jagande Kode under matchens sista del. Efter två förluster i säsongsinledningen har RUF nu fått upp andan. Nästa omgång spelas på lördag, borta mot IF Warta, där det förhoppningsvis väntar gräsmatch.